ZSP Łodzierz zwycięzcą "Masterchef Powiatu Bytowskiego 2025"
Reprezentacja ZSP w Łodzierzy, w składzie Katarzyna Hobszta i Weronika Kolińska – uczennice klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Łodzierzy pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Alicji Stoltmann – zostały tegorocznymi laureatami powiatowego konkursu kulinarnego „Masterchef Powiatu Bytowskiego 2025”! organizowanego przez Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie i Starostwo Powiatowe w Bytowie.
Tegoroczna edycja konkursu postawiła przed uczestnikami ambitne zadanie: przygotowanie dania głównego, którego głównym składnikiem była ryba. Uczennice ze szkoły w Łodzierzy poradziły sobie z tym wyzwaniem znakomicie, prezentując potrawę – pstrąga pieczonego w botwinie z musem z pieczonego jabłka, cydrową cebulką i ziemniakiem fondant.
KLASYFIKACJA: 1. Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy, 2. Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Bytowie, 3. Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie (I). Wyróżnienia: Powiatowy Zespół Szkół nr 1 w Kościerzynie i Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie (II).
Gratulujemy uczestnikom wspaniałego sukcesu! To dowód na to, że pasja, zaangażowanie i zdobyta wiedza, którą uczniowie zdobywają w szkole kształcąc się na kierunkach branży gastronomicznej mogą prowadzić do kulinarnych zwycięstw. Trzymamy kciuki za kolejne osiągnięcia i życzymy dalszych sukcesów na kulinarnej ścieżce!