Festiwal smaków w Trzebiatkowej
Na terenie amfiteatru w Trzebiatkowej odbył się X Festiwal Smaków Regionalnych. Jury w składzie: Halina Broc, Teresa Leman, Łukasz Zołtkowski i Dania Krywiak oceniała potrawy słodkie i wytrawne. Najpyszniejsze słodkie danie przygotowała Beata Wójcik (pierogi z jagodami). Drugie miejsce za zupę owocową z kluseczkami otrzymała Stanisława Czekała, a trzecie za drożdżówki sezonowe przypadło Natalii Szmidt. W kategorii dań wytrawnych najwyższe oceny otrzymała Oliwia Wójcik za makaron z warzywami. Drugie miejsce za pizzę dostała Beata Wójcik, a trzecie za chleb warmiński otrzymał jedyny sklasyfikowany mężczyzna, Dariusz Jakowicki. Starostwo Powiatowe w Bytowie ufundowało nagrodę specjalną, które trafiło do zwyciężczyni kategorii potraw wytrawnych. Gratuluję wszystkim kulinarnego talentu. Konkursowi towarzyszył piknik sołecki z atrakcjami dla najmłodszych oraz wystawa motoryzacyjna.